Campania Minti Stralucite. Inscrie-ti scoala!


Campania Minti Stralucite de Descoperire a copiilor supradotati si de Informare a Scolilor si a Parintilor privind nevoile lor

Asociatia Centrul Gifted Education lanseaza in luna februarie 2014 o campanie de descoperire a copiilor / tinerilor supradotati din municipiul Bucuresti cu varste intre 5 si 18 ani selectionand 100 de institutii de invatamant din Bucuresti. In 2021, extindem campania in intreaga tara. Ineditul campaniei pleaca de la faptul ca orice copil vorbitor de limba romana poate sa se descopere testandu-si inteligenta online pe site-ul mintistralucite.ro. Copiii testati astfel, primesc informatii relevante despre dezvoltarea si descoperirea inteligentei, devenind astfel capabili sa ia singuri decizii pentru ei, sa fie invitati in proiecte, si sa devina membri ai unei comunitati online unde pot sa mentina conexiuni cu tineri cu aceleasi abilitati si preocupari.

Campania cuprinde beneficii pentru intreaga comunitate, de la parinti, la copii si la scoli.

Scopul ultim al campaniei este ca pornind de la București, fiecare școală din tara sa aiba cadre didactice capabile să știe cum să descopere copiii supradotati și care este acțiunea justa pe care o pot lua scolile cand este descoperit “un nou copil supradotat” în scoala.

Bazandu-se pe experienta ultimilor 11 ani, care cuprinde peste 2700 de copii testati la standarde internationale, experienta de lucru direct cu programe anuale cu peste 280 de copii supradotati (IQ superior, IQ >130) si peste 2700 de ore de expertiza in domeniul educatiei differentiate si a consilierii parintilor de copii supradotati, campania Minti Stralucite incepe in scolile din Bucuresti si pleaca de la un KIT care va fi facut disponibil scolilor partenere de descoperire a copiilor supradotati si de informare a parintilor.

Inscrie-te ca Scoala Partener

Scolile care doresc sa devina partenere in campanie se pot inscrie aici

Si un Parinte poate aduce campania la copilul sau in scoala. Cum? Inscrie-ti scoala pe acelasi link aici si noi te vom suna sa discutam cum putem include scoala ta in campanie.

Documentele Campaniei:

Despre KIT-ul de Campanie

KIT-ul oferit de Asociatia Centrul Gifted Education cuprinde “Vizita de campanie” a voluntarilor asociatiei pentru a comunica si informa cadrele didactice despre:

  • “cum se descopera” un copil supradotat
  • care sunt nevoile copiilor supradotati
  • rolul parintilor
  • abordarile recomandate in scoli pentru aceasta categorie de copii cu nevoi speciale
  • legislatia existenta (legea 17/2007, legea 1/2011 sectiunea 14)
  • materiale informative
  • informatii specific despre Testarea Nationala Screening online a inteligentei pe mintistralucite.ro

Scolile care vor sa se implice mai mult pot deveni parteneri ai asociatiei in Programul Minti Stralucite pentru a realiza impreuna proiecte in colaborare de consiliere vocationala si orientare de cariera, si alte programe specifice pentru copiii supradotati descoperiti.

Aura_Bayhan

 

Detalii de contact:

Monica Gheorghiu

Coordonator Campanie

+4 0735 759 539

campanie@giftededu.ro

www.facebook.com/groups/mintistralucite

www.mintistralucite.ro

Campania Minti Stralucite are ca Ambasador Gifted Education pe Diana Petre, anuntata oficial ca speaker la TEDx Tirgu Mures.  A castigat in anul 2015 bursa de “public speaking” oferita de catre Centrul Gifted Education pentru copii supradotati. Diana doreste ca toti copiii supradotati sa fie descoperiti, intelesi si ajutati sa isi implineasca potentialul. Sperăm ca impreuna, in echipa cu tine, cu fiecare roman, in timp, vom putea ajuta să descoperim chiar și cel mai îndepărtat copil supradotat, în cel mai mic catun, astfel încât să poată obține ceea ce are nevoie pentru o educație adecvată. Mai presus de toate, vrem sa dăm uneltele școlilor, cadrelor didactice și părinților să ii descopere pe toti cei 200.000 de copii supradotati din România.

 

Be Sociable, Share!