Miturile testelor de IQ si cum sa privim testele de IQ


Sansa unui copil supradotat este ca el sa fie descoperit la timp

97% se rateaza. Ce am putea face?
Pentru a sustine parintii intr-un proces de recunoastere a copiilor supradotati, echipa noastra a pregatit un Quizz. Ca parinte esti responsabil sa descoperi ce fel de educatie i se potriveste si ce nevoi speciale are. 
Daca vrei sa aprofundezi informatia legata de supradotare si implicatiile pentru copilul tau, vino la o testare de IQ.

Noi dorim sa stii ca:
1. aproximativ 85% dintre parintii care vin cu copiii la testarea de IQ WISC IV sau SON-R – cele mai aprofundate si reputate la nivel international – chiar au copii supradotati
2.  din lista de caracteristici de comportament aratate de copiii supradotati cele mai frecvent mentionate de parinti in sondaje sunt: “se plictiseste la scoala”, “este hiperenergic”, “nu are rabdare cu procesele de rutina”, “pune multe intrebari si enerveaza profesorii”, “are o mare intensitate a trairilor emotionale”.
3. In urma oricarui test de IQ, daca copilul tau are IQ superior, noi il invitam la o selectie aprofundata, in avantajul tau ca parinte pentru a-i intelege nevoile.

Va multumim pentru intrebari dragi parinti, ele au fost baza noastra ca inspiratie pentru a crea doua materiale:
Unul este despre “Miturile testarilor de IQ unde vei afla ce masoara si ce nu masoara un test de IQ
Al doilea este despre “Cum sa privim testele de IQ”.

IQ-ul copilului si responsabilitatea parintelui
Te invitam sa parcurgi ce inseamna comportament responsabil al unui parinte dupa ce afla IQ-ul inalt al copilului sau. Daca vrei sa nu ajunga doar un “adult supradotat”….alege educatia diferentiata. Afla care sunt nevoile lor de dezvoltare, informeaza-te. Stii ce inseamna un Plan Individualizat de Educatie pentru un copil supradotat si ce se intampla daca pe parcursul vietii nu intalneste un mediu prolific de dezvoltare adaptat nevoilor lui?

Atentie
8 septembrie este data ultimei selectii din anul 2018 

In fiecare an, Centrul Gifted Education organizeaza 3 pana la 4 selectii unice ca proces, obiective si beneficii pentru parinti si copil. Ultima selectie este inaintea inceperii anului academic, in septembrie. Selectia este conceputa din perspectiva sustinerii parintilor cu copiilor cu IQ inalt cu informatii atat de necesare in procesul de adaptare la nevoile copiilor supradotati. Veti lucra, atat copilul cat si parintii, impreuna cu o echipa de experti in mai multe etape concepute pentru a va sustine pas cu pas sa simtiti, sa descoperiti si sa intelegeti care sunt nevoile de dezvoltare ale unui copil cu IQ superior.
Mai multe despre etapele acestui proces aici.

Be Sociable, Share!