Regatul Emoțiilor Animalelor, un joc unic pentru dezvoltarea competentelor emotionale


Regatul Emoțiilor Animalelor, un joc unic de inteligenta emotionala: Centrul Gifted Education lansează un joc unic în lume care folosește pentru prima dată animalele pentru a construi competențele emoționale ale copiilor:


** folosește o abordare unică în lume, un concept prin care animalele, cei mai sinceri prieteni ai copiilor, le facilitează descoperirea emoțiilor
** pune accent pe perspectiva copiilor și pe descoperire.
** dezvolta creierul integrat

Jocul s-a născut din concluziile care au rezultat în urma activitaților conduse de facilitatorii centrului cu copiii supradotați care an de an și-au manifestat curiozitatea, un interes neobosit și o deschidere fantastică spre animale și viețile lor.

Jocul este considerat material didactic în cadrul Centrului Gifted Education pentru a observa inteligența emotională situațional în Situația „În” și Situația „Out” că formă de măsurare calitativă a evoluției inteligenței emoționale a copiilor pe criterii specifice în cadrul Programului Academic.

Cum te poate ajuta?

 • În primul rând, lucrul cu emoțiile este garanția dezvoltării unei personalități armonioase și a unui creier integrat la copii. Plecând de la animale, de care copiii sunt puternic atrași empatic, jocul este o șansă uriașă pentru copii să fie validați că ceea ce ei simt e adevărat și astfel să se dezvolte emoțional.
 • Jocul este, de asemenea, o șansă perfectă pentru adulți de a construi o mai bună relație emoțională cu copilul lor.
 • Copiii simt ceea ce simt animalele și le iubesc. Copiii au nevoie să se descopere în relație cu sine, cu ceilalți, cu natura și cu animalele. Acest joc le oferă exact acest cadru de auto-descoperire emoțională, cu ființe de care se simt puternic atrași empatic.
 • Există aproximativ 800 de emoții*. Prin joc copiii vor explora și vor învăța 30 dintre cele mai de bază emoții alaturi de prietenii lor dragi! Cât este de important: copiii vor putea sa recunoască peste 20 dintre cele 30 de emoții de bază (conform cercetătoarei Brené Brown) -emoții care constituie fundamentul alfabetizării emoționale umane.

Ce zic copiii?

“E cel mai tare joc..mă face să gândesc”, Efrem, 8 ani.
“E un joc altfel. Practic nu am stat niciodată să mă gândesc că animalele au emoții așa de asemănătoare cu noi”, David, 10 ani.

Ce zic specialistii?

“Regatul Emoțiilor Animalelor este în concordanță cu descoperirile de ultimă oră din domeniul inteligenței emoționale. Este vorba despre teoria emoțiilor construite propusă de Lisa Feldman Barrett, potrivit căreia aceiași indicatori fiziologici, aceeași mimică, aceleași gesturi pot să redea emoții diferite, după cum aceeași emoție poate fi redată prin indicatori diferiți, in funcție de context.” – psiholog clinician, Roxana Ristache.

Despre Joc

 • Regatul Emoțiilor Animalelor conține că abordare unică în lume un joc special conceput pentru copii folosind animalele ca prietenii cei mai sinceri ai copiilor.
 • Acest joc permite dezvoltarea unor competențe foarte importante emotionale. Copiii vor învăța peste 20 dintre cele 30 de emoții de bază (conform cercetătoarei Brené Brown) necesare pentru alfabetizarea noastră emoțională. Lumea noastră depinde acum mai mult decât oricând de competențele noastre emoționale și de o mai bună înțelegere a propriei comori de emoții pentru comunicarea inter-specii, inter-umană, și propria înțelegere interioară. Le vom învăța cu ajutorul prietenilor noștri cei mai sinceri, animalele.
 • Include 60 de flashcard-uri cu Animale Emoționale, 30 de carduri cu emoții, și Ghidul Emoțiilor Animalelor unde vei putea să inveți cum să facilitezi învățarea despre emoții, super-puterile noastre, roată emoțiilor, cum să conectăm emoțiile cu părți ale corpului și cum a rămâne curios este singură șansă de a dezvolta competențe emoționale noi.
 • Are 6 nivele de dificultate.
 • Jocul dezvoltă: inteligența emoțională, memoria, inteligența verbală, concentrarea, jocul în echipa (nu există concurență între copii), simpatia, compasiunea, empatia, raționamentul și argumentarea, gândirea la emoții, gândirea vizibilă și gândirea la gândire sau metacognitia
 • Un joc care te ajută să-ți construiești o mai bună relație emoțională cu copilul tău.
 • Un joc necesar în fiecare casă, grădiniță sau școală.
 • Un joc care vine însoțit de oportunitatea de a dezvolta abilități de facilitare și de a lucra pe toate cele 60 de emoții ale celor doua volume (I și II) printr-un curs pentru adulti care te abilitează să facilitezi cu acest joc în orice context educațional, școală, grădiniță sau acasă, cu copii peste 3 ani și un curs pentru copii (online) de inteligență emotională.
 • Începând cu decembrie 2020, vei putea achiziționa și volumul II cu 30 de noi emoții și 60 de noi carduri emoționale cu animale

Care e povestea jocului?

Monica Gheorghiu, creatorul jocului:

 • De-a lungul carierei mele în educație am reflectat profund împreună cu echipa @Centrul Gifted Education asupra abilităților fundamentale ale viitoarelor societăți umane. Pentru noi, reziliența, puterea de caracter, creierul integrat pe verticală și orizontală (#DrDanSiegel) și puterea personală autentică a indivizilor societăților (versus consumerism și „instant gratification”) implică integrarea/educația instinctelor primare și a emoțiilor de bază fără de care nici o personalitate umană nu este în echilibru (cu sine, cu ceilalți, cu ecosistemul).
 • Se spune că în 10 până la 100 de ani fiecare personaj iubit dintr-o carte de animale a unui copil va dispărea. Cred că este cel mai trist lucru care se poate întampla. Cu acest joc vreau să aduc o contribuție foarte mică ca acest lucru să se poată schimba. Doresc să creăm cat mai multe legaturi cu regnul animal, deoarece facem parte din el.

Unde îl găsești?

Animalele sunt minunate, copiii le iubesc! Oferiți-le copiilor o șansă să afle despre complexitatea emoțiilor alături de prietenii lor dragi!

Be Sociable, Share!