Selectie pentru 2016-2017 pentru Programul Academic Scoala de Excelenta (scoala de week-end), prima scoala dedicata in excl2usivitate copiilor cu abilitati inalte
Scoala de Excelenta: scoala cu 100% satisfactie in randul copiilor cu abilitati inalte (potrivit chestionarelor 2014)
Ce este Scoala de Excelenta?
- Un Program Academic unic în România dedicat exclusiv copiilor supradotati
- Un program dezvoltat de specialişti, cu parteneriate internaţionale şi naţionale cu Universitatea Bucureşti, facultatea de Psihologie şi Ştiintele Educaţiei.
- Selecţie la nivel internaţional.
- Educaţie diferenţiată.
- Cele mai bune practici în dezvoltarea abilităţilor înalte ale copiilor.
- Expertiza de 6 ani in educatie diferentiata cu peste 1500 de ore de formare a copiilor supradotati.
- Parintii beneficiaza de consiliere, coaching si educatie parentala specifica psihopedagogiei copilului gifted.
- Peste 24 de diferentiatori in invatare care asigura un mediu de hranire specializat care cuprinde – cel mai important aspect- diferentierea mediului de invatare prin: Continutul avansat al curriculei, Procesele (folosirea de metode de invatare accelerata si harti mentale, utilizarea abilitatilor inalte de gandire, a gandirii critice, globale, holositice, asa numitele HOTS- Higher Order Thinking Skills; implicarea tuturor inteligentelor multiple si a tuturor simturilor; invatarea prin dezbatere, dialog, grupuri de discutie, invatare prin experienta directa -„hands-on” education- invatarea prin 90% practica, invatarea holisitica, invatare prin studii de caz, rezolvarea de mistere si enigme, invatare experentiala si auto-organizata prin intregrari generoase (SOLE- Self-Organized Learning Environment – vezi Sugatra Mitra) de probleme practice, cu impact direct si asumarea unor proiecte de grup sau individuale foarte solicitante, care sa-i stimuleze dincolo de capacitatile lor curente, etc), Produsul final al Invatarii (proiecte finale de grup sau individuale care rezolva probleme curente provocatoare sau care prezinta un continut ridicat de originalitate, presiunea timpului si lucrului in echipa, creativitate si coordonare totala – vezi flow- pentru finalizare; expozitii personale, portofoliu de lucrari, etc), Mediul de Invatare adaptat copiilor supradotati (la centru ei se regasesc si isi fac prieteni, aici gasesc parteneri egali de intelect in randul copiilor, adultilor pe care ii remarca cu comportamente asemanatoare de giftedness, cu pasiuni, cu orizonturi de dezvoltare, cu aspiratii si idealuri; folosirea demateriale vizuale, adaptate vizual-spatialilor pentru o gandire holistica care pleaca de la intreg spre parti, si nu invers; „orice intrebare e buna”; „toti suntem egali, toti avem un singur vot”; acceptarea diferentelor intre indivizi si ideile lor; comunicare non-violenta; utilizarea extensiva a abilitatilor de rezolvare a conflictelor, de negociere, de prezentare si de lucru in echipa; relatia egala intre profesor si elev; asumarea sarcinilor de rezolvat – asumarea si managmentul propriei dezvoltari; negocierea continuturilor de invatare; negocierea regulamentelor si a regulilor de grup impreuna – sunt doar cateva din aspectele mediului de invatare extrem de specific, solicitant si stimulant, totodata propice, copiilor supradotati, etc) o echipa de traineri formati in pedagogie diferentiata, motivati si indragostiti de subiectul pe care il predau, resursele, o echipa energetica si plina de energie pozitiva de la psihologi dedicati la asistenti si voluntari.
- Un mediu in care Copiii gifted pot sa infloreasca, sa isi afirme individualitatea (versus educatia de stat – uniformizare si ratarea mugurilor de potential), si sa-si asigure doua dintre cele mai mari nevoi ale lor: sa se simta impliniti cu ei insisi si cu diferentele lor (cu parintii, profesorii, colegii) si sa isi cunoasca si sa-si dezvolte potentialul urias. Avand in vedere asincronia lor in dezvoltare Scoala urmareste in principal formarea de abilitaţi pentru toata viata cu impact asupra dezvoltarii unui viitor adult cu succes in plan social si profesional. Urmarim dezvoltarea gandirii de ordin superior, a tuturor inteligentelor multiple si abilitatilor naturale ale copiilor. Eforturile noastre sustin fiecare copil pentru a isi cunoaste potentialul, pentru a se accepta ca individ prin dezvoltarea de capacităţi, comportamente şi atitudini, mult mai mult decât achiziţionarea de cunoştinţe.
- Poate cel mai important aspect este ca spre deosebire de educatia de masa, care nu are nici o solutie pentru acesti copii, noi le oferim mediul atent dezvoltat, specializat si individualizat pentru nevoile lor speciale.
Vrei pentru copilul tău un mediu de învățare atent selecționat, o Școală transformatoare unde copiii supradotați se simt fericiţi? Intra in selectie.
Nu stii daca ai un copil cu abilitati inalte? Acceseaza Punctul tau de Informare ca parinte
Selectie 2016-2017
Selectia este “ongoing” – testarile avand loc permanent pentru inscrieri in anul 2016-2017. Scoala de Excelenta are deschisa perioada de preselectie la nivel international pana in 30.09.2016. Selectia consta intr-o serie de teste internationale, 1 evaluare comportamentala, interviuri.
Noutati importante in selectia acestui an!
- Deschidem 3 sesiuni de evaluare (etapele 2-8) pentru Ianuarie 2016, Martie 2016 si respectiv Iunie 2016. In acest fel, venim in intampinarea parintilor care vor sa afle din timp raspunsul despre admiterea pentru Programul Academic Scoala de Excelenta sau pentru Leonardo Gifted School.
- Deschidem selectia si pentru scoala Leonardo Gifted School – scoala primara Britanica Internationala dedicata exclusiv copiilor supradotati cu varste intre 5-11 ani, pentru care perioada de selectie este ongoing. Practic cei care parcurg intreaga selectie (etapele 1-8) si sunt selectionati, pot opta fie pentru Programul Academic Scoala de Excelenta fie pentru Leonardo Gifted School (cu deschidere din septembrie 2016).
Vezi ultimele fotografii ale activitatilor noastre: Ceremonia de Absolvire a Copiilor Supradotati, Generatia V, Centrul Gifted Education, 30 Mai 2015.
Beneficiile intrarii in selectie
- Noi intelegem nevoile de consiliere ale părinților care au copii cu un IQ inalt.
- Pe baza experienței noastre cu sute de părinți noi am observat cum unul dintre cele mai mari beneficii directe ale selecției este abordarea noastră atunci când părinții primesc împreună cu o multitudine de informații, și de perspective, de asemenea, consilierea unui specialist in ceea ce priveste ce este cel mai propice pentru copil, si in interesul cel mai inalt al copilului si totodata, bazat pe nevoile copilului.
- Știm ca acest lucru este de o imensă valoare adăugată atât în viața părinților cat și în viața copilului.
- Stim ca deciziile – atunci cand e vorba de un copil cu IQ inalt – isi pun amprenta asupra copilului pentru mult timp determinandu-i bunastarea sufleteasca sau din contra, aducerea in situatie de risc.
- Credem ca aceasta este cea mai buna abordare pentru o selecție la standarde internationale care are în vedere copilul ca fiind central și satisfacerea nevoilor copilului, și nu orice altceva.
Părinții sunt apoi în măsură să ia cea mai buna decizie informata. - O consiliere ar putea contine faptul ca uneori copilul are nevoie de mai multa dezvoltare personala, ingrijire si servicii ale unui psihoterapeut pentru a munci personal cu răni si suferinte sufletesti, pe care le-a dobândit de-a lungul timpului, ca urmare a unor prejudicii aduse naturii sale interioare (a se vedea Drama copilului dotat – carte de Alice Miller) și mai puțin provocarea de a lucra împreună într-un mediu școlar dinamic precum al nostru. Sau are nevoie de ambele, in paralel. Sau doar de un mediu de educatie diferentiata. Acest lucru reflecta doar care sunt nevoile copiilor: diferite. Sunt potential diferite si fata de ceea ce un parinte crede cand un copil intra in selectie, si mai ales, diferite fata de asteptarile pe care si le face (stim!) orice parinte.
- Cea mai mare valoare adaugata a selectiei este ca parintii primesc informatii extrem de relevante de la o comisie de specialisti si consiliere cu privire la ce este cel mai bine si in interesul copilului tinand cont de nevoile lui – daca are nevoie de educatie specializata si diferentiata/ si in cazul ca nu are, de ce, si de ce ar avea cea mai mare nevoie.
- Convingerea noastra este ca un parinte bine informat este capabil sa ia decizii bine fundamentate in interesul cel mai inalt al copilului.
In anul 2016-2017, Selectia Finala consta in urmatoarele ETAPE:
Etapa 1:
- WISC IV, test international (copii peste 6 ani), cel mai reputat test pentru descoperirea abilitatilor cognitive la copii recomandat si avizat de COPSI, validat si normat pe populatia Romaniei – detalii: http://www.giftededu.ro/centru-testare. Plata testului se poate face online prin Euplatesc.ro: click aici.
- SON-R, cel mai actual test international pentru copii pana in 7 ani, recomandat si avizat de COPSI, validat si normat pe populatia Romaniei pentru descoperirea abilitatilor cognitive la copii – detalii: http://www.giftededu.ro/centru-testare. Plata testului se poate face online prin Euplatesc.ro: click aici.
Etapa 2: Evaluare psihologica si interviu (doar copilul).
- evaluarea consta dintr-o serie de teste care vizeaza aspecte comportamentale si socio-afective care vor fi corelate cu evaluarea comportamentala (puteti opta fie pentru evaluarea din 31 ianuarie 2016 duminica / 3 aprilie 2016 duminica / 11-12 iunie 2016 sambata- duminica) si in urma careia veti primi in aceeasi perioada si o interpretare
- dureaza 1 h – 1.15 ‘
Etapa 3: Interviu Psiholog (doar parintii)
- urmareste constientizari pe baza unui chestionar legat de nevoilor copilului, perceptii si atitudini parentale etc
- dureaza 1 h
Etapa 4: Interviu Parinti cu Project manager
- urmareste explicatii despre scopul programului versus motivatiile parintilor si asteptarile lor; constientizari despre relatia copil parinte si influenta acesteia asupra evolutiei copilului; explicatii despre program si organizare
- dureaza 1.5 h
Etapa 5: Workshop pentru Parinti: “Nevoile Copilului Supradotat. Scoala de Excelenta” – in
-
30 ianuarie 2016 (sambata)
-
30 martie 2016 (miercuri orele 18.30-21.30)
-
8 iunie 2016 (miercuri orele 18.30-21.30)
Detaliile cu privire la locatie si ore sunt primite pe email.
FYI [ 2014: conferinta a avut loc in 14.06.2014 orele 10:00 – 12:30, Hotel Parliament, Bucuresti si poate fi vizionata online – click aici]
- Workshopul va contine exercitii experentiale prin care dorim ca parintii sa acceseze si sa simta individual, prin descoperire autentica procesul pe care il conducem cu copiii.
Etapa 6: Evaluare comportamentala (oricare dintre date):
-
31 Ianuarie 2016
-
3 aprilie 2016 (9 am -12 / prima parte, 16.00 – 17.30 / partea a doua / urmand Etapa 8, sesiunea de feedback catre parinti – 20′)
-
11/12 iunie 2016 (sambata-duminica; 1-2 zile – copilul va fi implicat in functie de varsta max 3 h/zi)
Reprezinta Aactivitate de grup cu scopul: prima zi/prima parte: teambuilding (cunoastere, relationare, descoperire); ziua a doua: descoperirea comportamentelor de limita si a situatiilor de risc
Organizatorii publica:
- Acordul Părinţilor DE PARTICIPARE Evaluare Comportamentala 31 ianuarie Selectie 2016
- Acordul Părinţilor DE PARTICIPARE Evaluare Comportamentala 3 aprilie Selectie 2016
- Acordul Părinţilor DE PARTICIPARE Evaluare Comportamentala 11-12 iunie Selectie 2016
Acordul este valabil pe intreaga perioada a evaluarii.
Semnatura: se considera implicita, cu ocazia participarii copilului.
Etapa 7: Interviu Motivational Copil
- urmareste descoperirea motivatiei copilului de a urma un program academic care il sustine in a se descoperi ca potential
- dureaza cateva minute
- are loc in cadrul activitatii de grup a copiilor
Etapa 8: Consilierea noastra, cu specialisti, pe baza dosarului de candidatura, a nevoilor speciale ale copilului.
- urmareste realizarea unui feedback de catre un consilier psiholog catre parinti, pe baza datelor acumulate in intreaga selectie si in urma comportamentelor vazute in desfasurare in cadrul evaluarii comportamentale de catre comisia de specialisti
- dureaza 20 minute si are loc duminica, in paralel cu programul copiilor
- sunt implicati doar parintii
Cum te inscrii in Selectia Finala?
1. Participand la prima etapa – Testare WISC IV (copii peste 6 ani)
Costul testarii WISC IV se achita online prin Euplatesc.ro platforma online Banca Transilvania (Etapele 1) – 450 lei online prin:
-
Euplatesc.ro Plata online prin card bancar tip Visa/Visa Electron/MasterCard/Maestro.
2. Participand la prima etapa – Testare SON-R (copii intre 2,5 ani si 7 ani)
Costul testarii SON-R se achita online prin Euplatesc.ro platforma online Banca Transilvania (Etapele 1) – 440 lei online prin:
-
Euplatesc.ro Plata online prin card bancar tip Visa/Visa Electron/MasterCard/Maestro.
3. Cei care trec de prima etapa achita costul intrarii in Selectia Finala (Etapele 2- 8) – 450 lei online prin:
Euplatesc.ro Plata online prin card bancar tip Visa/Visa Electron/MasterCard/Maestro.
- sau direct (preferabil) in contul nostru Unicredit: prin sponsorizare, in oricare dintre cazuri, cu contract descarcabil click aici
Centrul Gifted Education
Cod Fiscal: 30151382
Cont IBAN in lei: RO71 BACX 0000 0008 0559 5000
deschis la Banca Unicredit Tiriac Bank, sucursala Drumul Taberei
Detalii plata: sponsorizare nume si prenume parinte
Start Selectie Finala:
30.09.2015
Incheiere Selectie Finala:
30.09.2016
Inscrierile la Selectia Finala se realizeaza pe principiul primul venit, primul servit. In urma Selectiei, dupa parcurgerea cu succes a etapelor 1-8, veti primi documentele de inscriere la Scoala de Excelenta. Toate etapele sunt obligatorii.
Inceperea anului in Programul Academic Scoala de Excelenta:
1.10.2016
Programarea Cursurilor din Programul Academic: sambata, la sediul nostru din str Berzei nr 22, sector 1, Bucuresti.
Copiii din provincie:
copiii cu domiciliul altul decat Bucurestiul (sau care nu pot frecventa Scoala de Excelenta), calificati in Selectia Finala, vor putea participa la un Program al Portilor Deschise de 2 zile in luna noiembrie 2016 (12 si 13.11, sambata si duminica; in total: 7 h) Participarea costa 350 lei (prin sponsorizare). Reprezinta o activitate din cadrul proiectului “Minti Stralucite” lansat incepand cu 1.03.2014.
Cost Program Academic Anual:
Costul anual de Educație la Școala de Excelență / 1 copil de 3-8 ani = 2400 EUR.
Costul anual de Educație la Școala de Excelență / 1 copil de 9-12 ani = 2700 EUR.
Costurile se acopera prin sponsorizare. Copiii calificati sunt sustinuti administrativ cu un pachet de atragere a sponsorizarii aferente continand recomandarile specialistilor, prezentarea proiectului, etc.
“Burse” in sistem Pay it Forward
In functie de merit, si nevoie sociala, se vor oferi in 2016-2017 burse in valoare totala de 2400 EUR (sponsorizare Centrul Gifted Education) respectiv 6 burse de 400 EUR/an, „bursele” fiind oferite prin contrapartida cu ore voluntariat/bartere ale parintilor ceea ce are ca scop atat constientizarea valorii oferite cat si respectarea conceptului central al acestei Scoli, „Pay It Forward”.
Selectia Finala
Selectia Finala consta in Consilierea noastra, cu specialisti, pe baza dosarului de candidatura, a nevoilor speciale ale copilului. Un element foarte important in selectie il reprezinta motivatia deosebita de a se dezvolta atat a copilului, dar mai ales a parintilor, alaturi de copii.
Beneficiile Selectiei Finale
In urma selectiei, veti primi consilierea noastra, cu specialisti, pe baza dosarului de candidatura, a nevoilor speciale ale copilului. Efortul dvs. se va fructifica fiindca veti primi un bagaj important de informatii relevante despre dezvoltarea actuala a copilului si nevoile speciale ale lui, putand astfel sa luati ulterior cele mai bune decizii in favoarea evolutiei optime a copilului.
Motivatia
Cel mai important ingredient dupa preselectie, pentru a face parte din Scoala de Excelenta este asumarea urmatoarelor:
1. Copilul dvs. ARE abilitati inalte, are nevoi speciale si are nevoie de educatie diferentiata si este automotivat sa faca parte din Programul Academic Scoala de Excelenta
2. MOTIVATIA copilului de a se dezvolta si a parintilor Motivatia parintilor se traduce prin: si parintii participa la un progam de dezvoltare si accepta transformarea personala. Solicitam parintilor sa fie campioni prin atitudine, printr-o atitudine pozitiva si participativa. Adaugati si participarea integrala la programul de formare dedicat parintilor!
O sansa unica
Copiii supradotati au nevoi speciale si un risc social inalt (97% dintre copiii supradotati se rateaza conform normelor sociale, potrivit unei cercetari in UK in 2010, ceea ce face din acest lucru un tabu, in domeniul educatiei: an de an are loc o uriasa risipa umana), fapt confirmat de o intreaga literatura de specialitate. Citeste mai mult in Punctul tau de Plecare ca Parinte. Copiii cu abilitati inalte au nevoie de un program special de educatie diferentiata, care sa-i ajute sa isi descopere abilitatile si inteligentele multiple si sa le dezvolte pentru toata viata. Scoala de Excelenta este locul unde se face educatie la nivelul abilitatilor inalte ale copiilor. Pentru un copil, este o sansa unica de a se dezvolta intr-un mediu de hranire care urmareste dezvoltarea armonioasa pe toate planurile, o sansa de fi respectat si apreciat in unicitatea sa, de a face parte dintr-o comunitate de tineri cu abilitati inalte, de a-si face prieteni cu preocupari comune, de a isi dezvolta gandirea independenta care sa-l conduca spre a fi un Om Autonom in viata, de a-si forma o personalitate echilibrata, de a i se da feedback de calitate, de a intalni si de a lucra cu profesori pasionati care corespund abilitatilor lor, care si-au depasit limitele, care sunt si modele umane de urmat. Citeste mai mult despre legislatie si nevoile speciale ale copiilor cu abilitati inalte, precum si despre miturile copiilor supradotati.
Ce spun parintii despre Scoala de Excelenta
- “Cel mai important lucru pe care cred ca l-a invatat Stefan la centru este cum sa analizeze o situatie si sa ia o decizie. Copilul meu intra mai usor in contact cu ceilalti copii.”
- “Horia a avut o evolutie semnificativa. A invatat in mod deosebit toleranta si acceptarea celuilalt. Dezvoltarea limbajului este una dintre cele mai importante abilitati dezvoltate.”
- “Eu am invatat sa-mi ascult mai bine copilul, comunicarea dinspre copil si spre copil functioneaza mult mai bine si este mult mai responsabil. Abilitatea care cred ca s-a dezvoltat cel mai mult la Tudor este lucrul in echipa cu ceilalti; nu stiu cum sa exprim mai bine dar are o maturitate pe care nu o vad la alti colegi de-ai lui care nu au urmat cursurile de la centru. Traineri foarte bine pregatiti si atenti la nevoile copiilor.”
- “Alexandra a invatat aici managementul emotiilor; invatarea si gandirea rapida; exprimarea propriilor pareri, dar si a nevoilor personale; dezvoltarea capacitatii de a interactiona si comunica cu persoane necunoscute. Ne-a impresionat modul de abordare a copiilor de catre traineri: apropierea, caldura, sinceritatea, emotia degajata si implicarea in viata copiilor.”
- “Maria a avut o evolutie pozitiva: este mai CALMA, mai TOLERANTA, mai INTELEGATOARE. Si-a imbunatatit MULT si comportatmentul in colectivitate. Am remarcat in mod cu totul deosebit atmosfera de prietenie si dragoste fata de copii.
- “Am invatat cum poate arata o pasiune la Sofia. Este pt prima oara cand o vad ca renunta voluntar la distractie ca sa vina la voi. Si-a dezvoltat mult creativitata. A invatat respectul pentru alti oameni si a nu ii jigni (desi nu aplica acest lucru si cu fratele ei :-))”
- “Am observat ca Ioana din joaca poate sa invete multe. Ca se poate citi rapid si viteza poate creste pe masura ce exersezi continuu. O abilitate importanta este ca Ioana a invat ca trebuie sa gandeasca cu capul ei. Ioana si-a dezvoltat abilitatile cognitive si are o independenta accentuata. Si-a dezvoltat capacitatea de rezolvare a problemelor, abilitatea de persuadare, negociere si rezolvare a conflictelor in sensul de a incerca sa nu refuleze nimic ci sa manifeste aceste conflicte pentru a vedea cum se rezolva. Capacitate de observatie (critica, din afara), spiritul de echipa, indemanare si coordonare mai buna. S-au imbunatatit multe, dar faptul ca am urmat si eu acelasi traseu, si am fost tot timpul langa ea ma impiedica sa-mi dau seama ce abilitati a mai dezvoltat.”
-
“Matei are o evolutie pozitiva, in ascensiune. Suntem foarte multumiti de program.e un copil Viu Cele mai importante abilitati formate? Sa descopere si sa se redescopere, creativitatea.”
-
“Bogdan a avut o evolutie surprinzatoare atat prin deschiderea fata de ceilalti cat si pe plan personal. A crescut increderea in fortele proprii si in capacitatea lui de a-si rezolva singur problemele. Apartenenta la un grup este foarte importanta. A invatat ca respectul il castigi respectand pe cei din jur.”
-
“Stef este un copil mai inteligent comparativ cu altii. Am descoperit ca arata foarte multa bunatate. Am remarcat ca acum comunica mult mai bine.”
-
“La centru Denisa poate sa fie calma, sa se tempereze, timpul sa nu i se mai para o problema. In primul rand am aflat ca poate fi mult mai comunicativa, mult mai sociabila, mult mai responsabila, dar se manifesta mult mai bine la centru decat in afara lui. In afara are tot felul de probleme (frici, motive de ingrijorare) de care pare sa uite la centru. Cele mai importante lucruri pe care le-a invatat sunt pretuirea prieteniei si placerea de a ajuta pe celalat, dar, din pacate in viata ei de zi cu zi nu le prea aplica. Si-a dezvoltat capacitatea de a comunica, activitatile creative au avut si ele un efect pozitiv asupra Denisei, si-a imbunatatit abilitatile practice” “Alexandru este foarte incantat de cursurile pe care le-a frecventat. Isi doreste sa contiune si anul viitor. Am observat o evolutie pozitiva in dezoltarea lui, priveste lumea cu alti ochi si este mult mai pozitiv in ceea ce face.”
- “A invatat sa aiba mai multa incredere in fortele proprii si si-a imbunatatit autocontrolul, si-a facut prieteni…”
- “Fiind un copil cu o larga deschidere spre experiente noi, Octavian a apreciat calitatea cursurilor la care a participat. A acumulat noi cunostinte, si-a imbogatit orizontul de cunoastere si si-a insusit o noua perspectiva privind problemele abordate. A fost incantat de faptul ca si-a facut prieteni printre copiii pe care i-a cunoscut in cadrul acestei scoli si desigur ar vrea sa continue cursurile impreuna daca este posibil.”
- “Sunt foarte multumita de evolutia lui Theodor, a capatat mai multa incredere in el, este mai dezinvolt si asimileaza mult mai repede informatiile. Theodor doreste sa mearga mai departe in anul 2.”
- “Multumesc Scoala de Excelenta. Sunt foarte multumita de dezvoltarea personalitatii copilului meu datorita activitatilor desfasurate pe parcursul anului in cadrul centrului.”
- “Increderea de sine a copilului a crescut foarte mult, poate chiar prea mult, interesul pentru anumite subiecte i-a fost starnit, interactiunea cu copii si cu cadrele implicate a fost foarte naturala si mult diferita de cea de la scoala.”
Reusitele Scolii de Excelenta
Va invitam sa aflati despre Reusitele Scolii de Excelenta si Evaluarea Impactului de Proiect.
Citeste despre Scoala de Excelenta aici.
Curricula copiilor
Citeste despre Curricula oferita copiilor cu abilitati inalte: aici.
Satisfactia copiilor? Vezi VIDEO: aici. Citeste despre satisfactia lor prin ultimul studiu de cercetare privind satisfactia copiilor in proiect din 2014.
Ultimele ecouri in presa
- Revista Avantaje Editia de Septembrie: “Copilul supradotat necesită o educaţie adecvată”Citeste numarul de Septembrie Dosar Special Educatia copiilor (paginile 70-71) Click aici.
- Ce se intampla cu copiii supradotati pe parcursul vietii – “Copiii supradotati sunt probabil urmatoarea generatie de inovatori si lideri si totusi, cei extrem de inteligenti sunt de multe ori invizibili în sala de clasa, fara o programa scolara adecvata, feedback de la profesor si motivatia de a atinge potentialul maxim. Aceasta concluzie vine ca urmare a celui mai mare studiu stiintific al copiilor supradotati realizat pe parcursul a 30 de ani de cercetatorii de la Universitatea Vanderbilt.” Click aici pentru toata stirea
Vrei sa stii daca este copilul tau supradotat? Informeaza-te despre lucrurile esentiale! De tine ca parinte depinde sansa copilului tau in viata pentru o dezvoltare completa
- Cercetarile recente arata ca “Educatia este sculptura in creier”. In acest sens: Vezi documentarul Alfabet. Vezi documentarele (3) de la National Geographic Channel din seria “Make me a genius”. Vezi rezultatele proiectului Zero de la Harvard, condus de cercetatorul american Howard Gardner. Recomandam dvs. ca parinti studiul pdf-urilor de la Right Brain Education, despre cum functioneaza si poate fi stimulat creierul in faza dezvoltarii intrauterine, si ulterior, si How to Bring Out Your Child’s Genius in just Ten Minutes a Day – pdf series, cat si documentul despre Formarea Potentialelor Copiilor.
- Recomandam: O serie de carti si video-uri care va pot deschide paradigme noi, si va pot largi perceptiile. “The Element. How finding your passion changes everything” despre cum sa-ti manifesti potentialul maxim si cum sa ne schimbam perceptia despre ce inseama in definitiv inteligenta umana: o carte de Sir Ken Robinson
- Recomandam: O carte despre cum sa intelegem inteligenta si cum sa intelegem promisiunea pe care o da un IQ: “Outliers. The story of success” de Malcolm Gladwell;
- Recomandam: O carte care ne deschide sufletul asupra propiilor noastra traume si rani, si prin care aflam ce inseamna abuzul psihologic care are loc la adresa copilului gifted: “The Drama of the Gifted Child: The Search for the True Self” de Alice Miller.
- In cele din urma, un document de maxima importanta, un ghid pentru parintii care au copii cu abilitati inalte (Descarcabil gratuit), o carte micuta si usor de parcurs care va poate face sa zambiti in timp ce atinge direct la subiect problematica copilului Gifted: “You Know Your Child Is Gifted When . . .” de Judy Galbraith, M.A.
- Recomandam in continuare video-urile lui Sir Ken Robinson si documentarul lui Erwin Wagenhofer “The Alphabet” asupra provocarilor educatiei moderne – un documentar care va provoaca la a intelege adevaratele nevoi ale copilului (despre care sistemul educational traditional nu tine cont).
- In ultimul rand, dar nu mai putin, va recomandam sa deveniti familiari cu cercetarea beneficiilor educatiei copiilor supradotati, realizata in SUA, la unul dintre singurele centre de cercetare in domeniul supradotarii, Neag Center of Education, University of Connecticut: Research That Supports the Need for and Benefits of Gifted Education
Aflati de timpuriu ce aveti de facut pentru a dezvolta abilitatile pentru toata viata si inteligentele multiple ale copilului dvs.
Va invitam sa parcurgeti Informarile Esentiale pentru Parinti.
Inscriere Selectie
Pentru inscrieri, va rugam sa completati formularul de mai jos. Programul AcademicScoala de Excelenta are loc in sectorul 1, str Berzei nr 22. Harta aici
[contact-form-7 404 "Not Found"]Locuri
- Copii 3-4 ani: 15 locuri
- Copii 4-5 ani: 15 locuri
- Copii 6-8 ani: 15 locuri
- Copii clasele 9-14: 15 locuri
- Grupele se realizeaza cand se intrunesc minim 9 participanti per categorie de varsta/grupa (maxim 15/grupa)
- Scoala primara britanica internationala Leonardo Gifted School: maxim 35 de copii cu varste intre 5-11. Lansarea scolii: Septembrie 2016. Prima etapa in selectia pentru Scoala Leonardo Gifted School o reprezinta testul SON-R (pana in varsta de 6 ani) sau testul WISC IV (peste 6 ani)
Va dorim mult succes!
Monica Gheorghiu
Project Manager
Scoala de Excelenta, prima scoala dedicata in exclusivitate copiilor supradotati
Centrul Gifted Education
0735-759539